Mitt Köpenhamn

Världens minsta hotell

10 november, 2015
världens minsta hotell

… eller det är i alla fall vad många gärna vill kalla det. Och det är ett riktigt litet hotell – med bara ett rum på 12 kvadratmeter.

Central Hotel är definitivt Köpenhamns minsta hotel och det ligger i stadsdelen Vesterbro, nära min favoritgata Værnedamsvej och granne med Gammel Kongevej. Själva hotellrummet ligger på övre våningen och på gatuplan ligger ett litet café som förstås hör till samma ägare. Ägaren som också har Granola, ett café-brunch-lunch-middagsställe som ligger runt hörnet och har blivit korat till att ha Köpenhamns bästa brunch för något år sedan.

Jag har tyvärr aldrig varit in i själva hotellet (eller ska jag säga rummet) utan bara druckit kaffe i caféet men det ser riktigt fint ut på bilderna och om det håller samma standard som kaffet så är det top notch. En natt kostar runt 1 800 DKK.

Mer information om hotellet (och framförallt mycket fler bilder) och hur du bokar det finns på deras hemsida, men det verkar vara rätt populärt så se till att boka i tid. Skrytvärdet med att kunna säga att man bott på världens (kanske) minsta hotell är ju åtminstone högt.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply