Mitt Köpenhamn

Mörk, vit, mjölk, dulcey… – Chokladfestival i TAP1 2016

2 mars, 2016
chokladfestival i köpenhamn

Det verkar som om danskarna har en förkärlek för festivaler. Roskilde-festivalen, ölfestival och så den årliga chokladfestivalen i TAP1*.

För andra året i rad besökte jag chokladfestivalen som ordnas av det danska Chokoladeselskabet årligen i slutet av februari eller i början av mars. De flesta danska chokladtillverkare deltar och även många förhandlare. I år fanns det drygt 40 utställare, bland andra Hotel Chocolat, Simply Chocolate och Oialla.

chokladfestival köpenhamn

Goodio choklad från Finland.

Det kostar 130 DKK (2016) att gå på festivalen och då får man sex stycken poletter som man kan byta in mot olika chokladkreationer hos de olika utställarna. Dessutom finns det en massa smakprover hos alla och en mängd kvalitetschoklad att köpa med sig hem.

hotel chocolat

Hotel Chocolat.

Det är verkligen en varierad skara som besöker festivalen: tjejgäng, chokladkonnässörer, äldre och yngre kärlekspar men gemensamt för alla är att de mer eller mindre älskar choklad. I fjol besökte jag festivalen på eftermiddagen och då tyckte jag att det var lite tomt mellan utställarna men i år var vi där på förmiddagen och då förstod jag varför. Det var kö överallt! Så om du vill gå omkring i egen takt och verkligen snacka med utställarna och provsmaka i långsam takt så ska du definitivt satsa på att gå på eftermiddagen och nära stängning.

organic chocolate_660

Roligaste förpackningen – Encyclopedia of Organic Chocolate.

Om man inte verkligen älskar choklad och har ett riktigt stort intresse för choklad och chokladtillverkning så är chokladfestivalen mest en kul grej att gå på. Det är ingen överväldigande upplevelse men samtidigt är det rätt mysigt att gå omkring och smaka på choklad tillsammans med sina väninnor. Om man råkar vara i Köpenhamn under chokladfestivalen – go for it, men det är kanske inte värt att resa till Köpenhamn endast för festivalen.

* TAP1 är alltså ett utrymme nära Carlsberg på gränsen mellan Vesterbro och Valby och här hålls allt från konserter till loppmarknader och lagerutförsäljningar. Det är varken den mest akustiska eller charmerande lokalen i Köpenhamn, men är ett populärt ställe att hålla events.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply