Mitt Köpenhamn

Loppmarknad i Forum

12 januari, 2016
loppmarknad i forum

En av mina favoritsysselsättningar under vintern i Köpenhamn är att gå på inomhusloppmarknad. Loppmarknaden i Forum är en av de mest populära och också mest kvalitativa.

Vintern, och speciellt januari, i Köpenhamn är riktigt jobbiga månader ur ett vädersperspektiv. Vinden blåser genom märg och ben och det är fuktigt för det mesta. Därför får man hitta på bra inomhusaktiviteter så att man hålls varm och glad och loppmarknader är alltid ett vinnande koncept i snålblåsten.

Loppmarknaden i Forum ordnas ungefär varannan månad. Samma arrangör håller loppmarknad i Bella Center och det brukar vara varannan månad i Forum och varannan i Bella Center. Man ska förbereda sig på att det kommer att vara mycket folk, jag tror att snittet ligger på ungefär 7 000 besökare i Forum per helg och ca 10 000 i Bella Center. Det kostar 40 DKK i inträde och du kan komma tillbaka senare samma dag om du hittar något du måste tänka över. Mer information om själva loppmarknaden hittar du på Facebook eller på deras hemsida.

loppis i köpenhamn

Själva Forum är ett mässcenter som ligger central i Köpenhamn och det är lätt att ta sig dit: buss 2A går från hovedbanegården och det tar ca 7 minuter och så finns det en metrostation rätt vid sidan av som föga förvånande heter Forum station.

loppmarknad i forum

En av de största orsakerna till att jag gillar loppmarknaden i Forum (förutom att det är inomhus) är att det finns ett stort utbud av riktigt fina saker. På bottenvåningen finns mest antikviteter och många som säljer här är semiprofessionella försäljare, men man kan pruta ner priset rätt mycket om man vill. På övre våningen och på balkongerna finns det stånd som säljer mest kläder och vad jag vill kalla loppissaker, men man kan fynda överallt. En annan trevlig aspekt är att det är alla sorter människor som besöker loppmarknaden: allt från hipsters till barnfamiljer, samlare och amatörer, barn och mer preppy människor.

Så vad kom jag hem med den här gången? Jo, detta:

loppis i forum

Handbroderade tygservetter, blommigt tyg och en porslinskavel.

Om ni besöker Köpenhamn under vinterhalvåret och vill se utbudet på en riktigt stor dansk loppmarknad så är det definitivt Forum eller Bella Center ni ska besöka.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply