Delessious - gastronomi Mitt Köpenhamn

Köpenhamns bästa brunchställen

10 oktober, 2015
köpenhamns bästa brunch

Det är höst och höst innebär högsäsong för brunch i min värld. Köpenhamn är brunchernas mekka och många av mina favoriter ligger lite utanför centrum, men väl värda den extra resan även om man bor i centrum.

Brunch på Frederiksberg

Eftersom jag bor på Frederiksberg har jag förstås bäst koll på de ställen som serverar brunch nära mig. Förutom mina två favoriter nedan så kan jag även rekommendera Maude’s på Gammel Kongevej och Ipsens på samma gata. De håller hög standard och båda ställena är mysiga att sitta på i många timmar. Dessutom finns det en massa shoppingmöjligheter på Gammel Kongevej så de är bra caféer också för att vila fötterna.

Sokkelund

Var: Smallegade 36, Frederiksberg (Frederiksbergs metrostation)
Prisklass: €€
Hemsida: http://cafe-sokkelund.dk/

Sokkelund är Frederiksbergs pärla. Här får du kvalitetsmat till hyfsade priser och en fransk brasserie-stämning som inte finns på många andra ställen i Köpenhamn.  De serverar bland annat champagne brunch men om du inte vill äta någon av deras brunchtallrikar så finns det ett stort urval av andra brunchrätter som man själv kan kombinera. Jag äter nästan alltid en omelett och väljer till skyr, frukt eller en avokadomacka. Jag vågar faktiskt nästan påstå att deras omeletter är bäst i stan.

Brødflov

Var: Falkoner Allé 34, Frederiksberg (Frederiksbergs metrostation)
Prisklass:
Hemsida: http://www.broedflov.dk/

Mitt go-to ställe, både eftersom det ligger precis om hörnet från min lägenhet, men också för att de har världens godaste bröd. Brødflovs frukost- och brunchurval är enkelt, gott och mättande på ett sätt som känns genuint och fräscht. Öppnar tidigt varje dag och har även större mackor om man föredrar det eller går förbi vid lunch.

Brunch i Indre By

De flesta brunchställen i Indre By är rätt så turistiga och det kan vara svårt att veta vilka som är genuint bra och vilka som bara är ute efter din pengar i utbyte mot en schabbig buffet eller en slarvig brunchtallrik.

The Union Kitchen

bästa brunchen i köpenhamn

Eggs Benedict hos The Union Kitchen.

Var: Store Strandstrade 21, Indre By (metrostation Kongens Nytorv)
Prisklass: €€
Hemsida: http://www.theunionkitchen.dk/

The Union Kitchen ligger bakom Nyhavn och är faktiskt det enda av mina favoritställen som ligger i centrum. På en sidogata till Nyhavn serveras det både frukost, brunch och lunch i lokaler som känns väldigt New York-inspirerade. Min favorit är deras twistade Eggs Benedict. Jag ser fram emot att testa deras köttbullar också som följer lite samma koncept som Meatball Shop har i New York. Öppnar tidigt och stänger sent.

Brunch på Nørrebro

Det finns en mängd brunchställen på Nørrebro och för alla smaker och plånböcker. Griffenfeldsgade har fått en liten revival den senaste tiden och det ploppar upp fler och fler caféer och restauranger där. Bland annat min favorit är ny för hösten.

Fætter Fætter

köpenhamns bästa brunchställen

Faetter Faetter på Griffenfeldsgade.

Var: Griffenfeldsgade 17, Nørrebro (buss 5A går från centrum)
Prisklass:
Hemsida: http://faetter-faetter.dk/

Den nyaste trenden i Köpenhamn verkar bli toasts och Fætter Fætter (som betyder manlig kusin x 2, eftersom det är två kusiner som driver stället) är först ut med att testa konceptet. Toast kan man ju naturligtvis äta vilken tid som helst på dygnet, men jag föredrar det helst till brunch och de jag har smakat hos Fætter Fætter är verkligen helt smashing. Min favorit var Croque Cousin, mmm-mmm-mmm. Bonus för de oartiga toastnamnen.

Brunch utanför Köpenhamn

MASH Skovriderkroen

Var: Strandvejen 235, Charlottenlund (s-tåg till Charlottenlund st)
Prisklass: €€€
Hemsida: https://www.mashsteak.dk/restauranter/mash-skovriderkroen-da-dk/

Om du är ute efter kungen (och drottningen och resten av hovet) av brunchbuffeter, så är det hit du ska komma. Här finns en omelettbar, biff och bearnaise, kakbord, sallader, smoothies… You name it. Brunchen serveras bara på lördag och söndag mellan 9.30 och 14.00 och reservera mycket tid om ni vill smaka på allt. MASH har även en restaurang inne i centrum och på flygplatsen, men Skovriderkroen är den enda som erbjuder brunch. Bilden högst uppe är från MASH.

Det finns naturligtvis många, många andra bra brunchställen i Köpenhamn, men det här är mina favoriter för tillfället och några som jag verkligen kan rekommendera eftersom de konsekvent har levererat bra mat. Bon app!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply