Delessious - gastronomi Mitt Köpenhamn

Illums nya food court och Corallo Lobster Bar

19 januari, 2016
corallo lobsterbar

Jag hade verkligen stora förväntningar på Illums nya food court som öppnade för en tid sedan högst uppe i varuhuset Illum. Resultatet var… sådär.

Illum är Köpenhamns motsvarighet till NK i Stockholm och ett mer fancy Stockmann i Helsingfors. Det ligger mitt på Ströget och när de renoverade sin översta våning för att öppna en food court hade jag stora förväntningar på de restauranger som skulle finnas där. Dessutom hörde jag rykten om en hummerbar och vem älskar inte skaldjur? Ett liknande koncept saknas i Köpenhamn så det var en efterlängtad nyhet.

corallo lobster bar

Men nja. Jag valde en pasta med skaldjurssås och en halv hummer (bilden högst upp) och min väninna Linn en lobster roll (på bild nedan). Min pasta smakade inte så mycket och hummern var både liten och seg och kändes inte färsk. Linns lobster roll smakade heller inte fantastiskt och betalar man 190 DKK respektive 225 DKK så vill man verkligen få bra mat. Servicen ska jag inte ens gå in på…

lobster roll

Jag vill tycka om Corallo Lobster Bar, jag vill verkligen det. Det är ett super koncept och det behövs prisvärda restauranger vid Ströget. Men de kommer inte riktigt över mållinjen. Jag hoppas att det bara är nu i början som det är lite knaggligt och att de hittar formen med tiden.

Det saknas fortfarande kvalitativa restauranger vid Ströget och tyvärr var det här inte en hit heller. Jag ska dock inte döma ut de andra restaurangerna i food courten som jag får testa en annan gång.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply